Vioolvirtuoos Nikolai Madoyev, foto: PR.

Vioolvirtuoos Nikolai Madoyev terug in Leidse Waag

Voor de tweede keer zal vioolvirtuoos Nikolai Madoyev een solorecital geven in de Leidse Waag. Op het programma staan onder andere werken van de Italiaanse componist Niccolò Paganini. Madoyev, geboren in 1973 in Yerevan (Armenië), werd speciaal teruggevraagd vanwege het grote succes van zijn Leidse debuut, twee jaar geleden. Het Leidsch Nieuwsblad schreef hierover: “De viool van Madoyev snijdt door de ziel … een wonder van waanzinnige schoonheid.” Deze fantastische musicus trad reeds op 16-jarige leeftijd op tijdens het bekende Schleswig-Holstein Festival en werkte sindsdien met dirigenten als Kurt Masur, Richard Hickox, Claudio Abbado, Frans Brüggen en Matthias Bamert. Afgelopen zomer speelde hij met Valery Gergiev het vioolconcert van Khachutarian in het beroemde festival ‘Witte Nachten’ in Sint-Petersburg. Op zijn Nederlandse tournee wordt Madoyev begeleid door het Limburgs Symfonie Orkest; alleen in Leiden geeft hij een solorecital.

Het optreden vindt plaats op zondag 14 december, aanvang 11.30 uur. Kaarten kunnen telefonisch bij de kassa van de Stadsgehoorzaal worden gereserveerd 071-513 17 04 of via de website: www.stadsgehoorzaalleiden.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×