Bezopen brokkenpiloot niet wakker te krijgen

Een bezopen beginnend automobilist heeft het vannacht te bond gemaakt. De 39-jarige Leiderdorper was in Noordwijk uitgeweest en had de nodige glazen alcohol naar binnen gewerkt. Omdat hij vond dat hij best naar huis kon rijden, kroop hij achter het stuur van zijn auto. Door wegomleidingen kwam hij rond 1.15 uur in Leiden terecht, waar hij op de kruising van de Marnixstraat en de Anna van Saksenstraat twee paaltjes uit de grond reed en een kentekenplaat verloor. Vervolgens ramde hij een geparkeerde auto, die zo’n klap kreeg dat hij tegen een andere geparkeerde wagen aanbotste. Een getuige die alles had zien gebeuren, seinde de politie in. De dronkenman reed ondertussen vrolijk verder. Zijn auto werd op de stoep van de Lage Rijndijk aangetroffen. Hij was flink beschadigd en de lampen brandden nog. Naar de bestuurder hoefden de agente niet te zoeken. Hij vond dat het welletjes was geweest en lag lekker te slapen. Omdat de agenten onder andere een hartig woordje met hem wilden spreken, probeerden ze hem op allerlei manieren te wekken. Toen dat na tien minuten nog geen resultaat had, sloegen ze de achterruit van zijn auto in en maakten hem wakker. De dronkenman werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Omdat hij daar weigerde mee te werken aan een blaastest, werd zijn rijbewijs afgepakt. Daarna mocht hij in de cel lekker verder slapen, tot hij vanmorgen een verklaring mocht komen geven voor zijn wangedrag. Er is proces-verbaal tegen de Leiderdorper opgemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×