Fietsendief en heler aangehouden

Een fietsendief had gisteren niet het geschiktste moment gekozen om op boevenpad te gaan. Agenten die in burger surveilleerden, zagen de 42-jarige Leidenaar, die een bekende van de politie is, door de stad lopen en besloten hem te volgen. Ze zagen hoe hij op de stationsweg nogal veel belangstelling had voor de geparkeerde fietsen. Ook in de stalling op het Stationsplein kon hij zijn ogen niet van al het moois afhouden. Toch wist hij de stalling met lege handen te verlaten. Op de Haarlemmerstraat werd het hem echter te machtig. Hij vond daar een niet afgesloten nieuwe fiets, die hem toeglom. De Leidenaar liep een stukje door en keerde vervolgens om, om de fiets vlug weg te pakken. Hij liep ermee naar de Spijkerboorsteeg en sprong daar op het zadel. Op dat moment kreeg hij in de gaten wie hem gevolgd hadden en werd hij aangehouden.Ook werd er gisteren Een 34-jarige fietsenheler aangehouden. Toen hij zich nogal agressief gedroeg bij het huis van zijn ex in Leiden-Noord, werd de politie opgeroepen. De agenten troffen bij hem een nieuwe fiets aan, die sporen van diefstal vertoonde. De man verklaarde deze op een markt gekocht te hebben. Uit onderzoek bleek dat het rijwiel in januari was gepikt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×