PvdA wil meer bijstandsgerechtigden aan het werk

De PvdA wil dat Leidse bijstandsgerechtigden sneller en beter aan nieuw werk worden geholpen. De partij heeft afgelopen dinsdag de notitie ‘De Weg naar Werk’ gepresenteerd, waarin een aantal voorstellen gebundeld is, dat re-integatietrajecten succesvoller moet maken. Zo staat er onder meer dat de PvdA wil dat de bijstandsgerechtigden centraal komen te staan en dat hun kansen, mogelijkheden en wensen goed in kaart moeten worden gebracht, voordat er voor een bepaald re-integratieproject wordt gekozen. Momenteel worden er aldus de partij nauwelijks werk- en scholingstrajecten aangeboden. De trajecten die worden opgestart, bestaan volgens de PvdA hoofdzakelijk uit sollicitatietraining en het helpen bij het zoeken naar vacatures.

Raadslid Roelof van Laar vindt dat niet genoeg en zegt: “Die trajecten zijn duur. We moeten ze dus zo inzetten dat mensen er ook echt wat aan hebben. En zinloos werk laten we bijstandsgerechtigden in Leiden natuurlijk niet doen. Daarom hebben we in ons voorstel opgenomen dat elk traject mensen perspectief moet bieden, en moet bijdragen aan hun kans om langdurig aan het werk te komen.”De PvdA wil verder dat de werkgevers zoveel mogelijk worden betrokken bij de weg naar banen voor bijstandsgerechtigden. Van Laar: “Er zijn nog steeds veel vacatures waar moeilijk mensen voor gevonden kunnen worden. In overleg met de werkgevers met onvervulbare vacatures kunnen we bijstandsgerechtigden gericht scholen. Op die manier kunnen we in die vraag van werkgevers voorzien. Dan kunnen we nog meer bijstandsgerechtigden aan het werk helpen, ook al loopt de werkloosheid op.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×