Naturalis toont bramen

Naturalis is vier bramen rijker. Het gaat daarbij niet om de kleine vruchtjes, maar om de roofvis die officieel de naam brama brama draagt. Onlangs is er een groot aantal van deze dieren, die ook wel Sinterklaasvissen genoemd worden, aangespoeld op Nederlandse stranden. Vier bramen vonden de dood op het strand van Noordwijk en zijn naar Naturalis gebracht. Eén van hen wordt daar nu tentoongesteld, samen met een skelet en een opgezette braam uit de cocllectie. Onderzoeker Martien van Oijen, gaat de maaginhoud van de enorme vissen bekijken. Een paar worden er geconserveerd en aan de collectie toegevoegd.

Het komt regelmatig voor dat er bramen aanspoelen op Nederlandse kusten. door stromingen en westerstormen komen ze in de Noordzee terecht, die eigenlijk te ondiep voor hen is. Als de Noordzee afkoelt tot onder de 10 graden, sterven ze.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×