Feestelijke oplevering flats Jacques Urlusplantsoen

Morgen is het feest voor de bewoners van de twee flatgebouwen aan het Jacques Urlusplantsoen. Ze vieren dan samen met corporatie Portaal de oplevering van beide complexen, die grondig onder handen genomen zijn. De renovatie, die zowel het uiterlijk van de flats als de binnenkant van de woningen zelf betrof, kostte ruim 15 miljoen euro. Hiervoor werden onder andere 335 toiletpotten, 233 keukenblokken, 150.000 tegels, 4.400 liter verf en 300 m3 grind aangeschaft. De woningen kregen onder andere nieuwe keukenblokken en badkamers. Ook werden de containerruimtes, entrees en dakbedekking opgeknapt.

De renovatie duurde ongeveer anderhalf jaar. De bewoners ervoeren de nodige overlast en moesten soms met meerdere huishoudens gebruikmaken van één douche. In een aantal gevallen moesten ze zelfs tijdelijk verkassen naar een andere woning.Tijdens het feest morgen, wordt ook de nieuwe beheerdersruimte geopend. Hier kunnen de bewoners met al hun vragen terecht.De renovatie is nog niet helemaal klaar. Zo worden de galerijhekken op verzoek van de bewoners verhoogd.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×