'Palio Parea', bijzondere Griekse vrienden

Op uitnodiging van de X speelt ‘Palio Parea’ in de Tuinzaal van de Burcht prachtige Griekse muziek, waarvoor de muzikanten ook in Griekenland zelf veel waardering krijgen. ‘Palio Parea’ betekent ‘oude vrienden bij elkaar’ en de groepsleden spelen dan ook al sinds 1992 samen. Ze hebben een authentieke, herkenbare stijl ontwikkeld, waarbij Loek Schrievers (bouzouki- en udspeler) zich laat inspireren door de nu 75 jaar geleden overleden Griekse dichter K.P. Kavafis. Het optreden vindt plaats op vrijdag 19 december, aanvang 21.00 uur. Voor de pauze zal vooral de ud een hoofdrol spelen; in het tweede gedeelte zijn de verleidelijke ritmes van de sirtos, de tsifteteli en de sirtaki te horen. Bezetting: Margôt Schenk zang, baglamas, percussie – Loek Schrievers ud, bouzouki, gitaar – Carel van Rijn gitaar en Ulas Aksünger percussie. Meer info: www.de-x.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×