Politie jaagt op winkeldieven

Sinds half november is er in het centrum een politieburgerteam actief. Dit zeskoppige team met de naam “Veel Voorkomende Criminaliteit” bestaat uit agenten uit Leiden-Midden. Zij richten zich voornamelijk op de overlast van zakkenrollers en winkeldiefstallen. Het team surveilleert in burger tijdens de openingstijden van de winkels in het centrum en werkt samen met de bedrijfsbeveiliging van een aantal grote winkelbedrijven. Er zijn al zo´n 20 daders aangehouden van zaken als winkeldiefstal, zakkenrollerij, fietsendiefstal en heling.

De politie hoopt met dit team een signaal af te geven richting winkeldieven, zakkenrollers en overige overlastgevers en wil de criminaliteit zo terugdringen. Verder krijgt het winkelend publiek het advies goed op de eigendommen te letten en verdachte situaties te melden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×