Nieuwbouw Diamantlaan start komend jaar

Als de onderhandelingen met de aannemer die heeft ingeschreven op het project Diamantlaan slagen, start de bouw medio 2009. Hoewel begin dit jaar de laatste flats aan de Diamantlaan tegen de vlakte gingen, is de bouw op het terrein in de Hoge Mors nog niet begonnen. Dat komt volgens Portaal door een aantal tegenslagen veroorzaakt door de gespannen markt. Zo schreef slechts één van de negen door de corporatie geselecteerde aannemers in op het project. Als de onderhandelingen daarmee slagen, start het bouwrijp maken van het terrein halverwege komend jaar. Het is de bedoeling dat eind 2011 de eerste woningen opgeleverd worden.

De nieuwbou zal volgens de plannen bestaan uit zo´n 300 huur/ en koopwoningen, waarvan een deel levensloopbestendig is. Bij de bouw daarvan zal worden samengewerkt met drie zorginstellingen. Er komen naast een aantal zorgwoningen onder meer ook een lunchcafé en een fietsenwerkplaats. Volgend jaar verschijnt er een website waarop geïnteresseerden en potentiële bewoners meer informatie kunnen vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×