CDA en PvdA willen hulp gemeente bij schade jaarwisseling

Omdat de kans groot is dat er ook tijdens deze jaarwisseling schade wordt toegebracht aan particulieren, maken de PvdA en het CDA zich zorgen over de ingewikkelde weg die slachtoffers moeten afleggen om die schade te verhalen op de veroorzakers ervan. Vaak is de procedure zo langdurig, duur en ingewikkeld dat de slachtoffers de schade op hun verzekeraar proberen te verhalen en de veroorzakers niets hoeven te betalen.Beide partijen vinden dat dit moet worden voorkomen en dat de oud- en nieuwviering geen geïsoleerd avondje slopen mag zijn, zonder gevolgen.

Ze vragen zich dan ook af in hoeverre de gemeente particulieren kan ondersteunen bij het verhalen van hun schade. De gemeente beschikt immers over de nodige expertise op dat vlak. Verder vinden beide partijen dat naast het strafrecht en het bestuursrecht ook het civiele recht maximaal moet worden ingezet om oud en nieuw te bevrijden van zijn imago als een avond waarop normale normen niet meer gelden en waarvoor nadien geen verantwoordelijkheid bestaat. Hierover hebben het CDA en de PvdA het college dan ook enkele schriftelijke vragen voorgelegd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×