Leerlingen Stedelijk Gymnasium in de prijzen gevallen

Twee leerlingen van het Stedelijk Gymnasium zijn in december in de prijzen gevallen. De 15-jarige Martine Feteris en de 17-jarige Tom Zwanenburg deden mee aan de landelijke schrijfwedstrijd van de Faculteit der Letteren van de Vrije Universiteit van Amsterdam, die dit jaar bedoeld was voor havo- en vwo-leerlingen van 15 tot 18 jaar. Het thema dat gekoppeld was aan de Week van de Geschiedenis 2008, luidde: ‘Verhalen van Nederland’. De inzendingen moesten uitgaan van een bekende persoon, een gebouw of een object in Nederland.

De jury koos uit de 40 ingezonden verhalen drie eerste prijswinnaars. Twee van die winnaars kwamen dus uit Leiden. In het verhaal van Martine speelt het standbeeldvan burgemeester Pieter van der Werff een grote rol. Het verhaal van Tom staat in het teken van de Ode aan Rembrandt van Jan Wolkers bij het Centraal Station.De verhalen zijn opgenomen in een bundel. De prijswinnaars kregen dit boekje, vergezeld van een fikse boekenbon.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×