Trio Belcante, foto: PR.

Leids trio brengt Spaanse muziek met eigentijds tintje

Actrice en zangeres Paola Tuin, bekend van haar vertolkingen van onder andere Brecht, Satie, Schubert en Theodorakis, is een nieuwe weg ingeslagen en verkent met haar opmerkelijke stem Spaanse liederen van verleden tot heden. Tuin wordt begeleid door Henk Olden op gitaar en dichter/percussionist Rick van Boeckel met voordrachten en slagwerk. Het Leidse drietal, Trio Belcante, treedt op in Studio de Veste met het speciale programma: Canción. De oude liederen, met veel Arabische invloeden, worden op klassieke wijze gezongen, maar de begeleiding is eigentijds. Een opvallende mix, die ontstaan is in een beroemd flamencocafé in het Spaanse Malaga, genaamd Café de Chinitas. Daarnaast wordt er werk gebracht van verschillende componisten uit de 19e en 20e eeuw, zoals Granados, Obradors en De Falla.

Het optreden vindt plaats op 12 januari, aanvang 20.30 uur in Studio de Veste aan de 2e Binnenvestgracht 15, Leiden.

Meer info: 0650276804/0715310865 rik.v.boeckel@wxs.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×