Dagelijks bestuur hoogheemraadschap van Rijnland bekend

Het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap van Rijnland is benoemd. Pieter Hellinga van het CDA die de verkiezingen van november heeft gewonnen, nam het voortouw bij de vorming van het dagelijks bestuur en de coalitiegesprekken. Bij die gesprekken is met name stilgestaan bij de politiek-bestuurlijke onderwerpen die de komende tijd aan bod zullen komen. Het bestuur bestaat uit één dijkgraaf en vier hoogheemraden, namelijk: loco dijkgraaf Pieter Hellinga van het CDA, Hans Pluckel van de VVD, Hans Schouffoer van Water Natuurlijk, Aad Straathof met een geborgde zetel van LTO, en Thea de Roos-van Rooden van de PvdA.

De door de kroon benoemde dijkgraaf Gerard Doornbos, is voorzitter en Aart Haitjema, directeur van het hoogheemraadschap, is secretaris.Tijdens de eerste vergadering, die aanstaande donderdag gepland is, worden het bestuur en het coalitieprogramma gepresenteerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×