Vereniging Oud Leiden houdt lezing over Vreewijk

Jan Vellekoop, voormalig hoofd van de afdeling Monumentenzorg van de gemeente Leiden, zal op basis van zijn boek ‘Van Spawijk tot Vreewijk’, een lezing houden over de historische ontwikkeling van Vreewijk. Vreewijk is de eerste planmatige uitbreiding van Leiden buiten de Singels, nu 125 jaar geleden. Het oorspronkelijke wijkje hield op bij de Gerrit Doustraat. Sinds circa 1980 behoort ook het gedeelte tot en met de Rijn- en Schiekade en het Noordeindeplein tot de wijk. De avond wordt georganiseerd door de Vereniging Oud Leiden, die zich al meer dan honderd jaar bezighoudt met de geschiedenis van de Sleutelstad. Vooraf aan de lezing, die op 20 januari om 20.00 uur gehouden wordt in de Lakenhal, kan men per e-mail vragen stellen over dit onderwerp: jwmvellekoop@prettel.nl. Tijdens de lezing zullen die vragen worden beantwoord. Meer info: www.oudleiden.nl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×