Leiden Zuidwest krijgt karaktertrekken tuinstadwijk

Als het aan het college ligt, krijgt Leiden Zuidwest de karaktertrekken van een tuinstadwijk. Afgelopen dinsdag hebben burgemeester en wethouders drie plannen voor inspraak vastgesteld, waaruit dat blijkt. Belangrijke elementen in die plannen zijn groen en water. Bij alle toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen speelt de gebiedsvisie Leiden-Zuidwest een grote rol. Ook het voorontwerpbestemmingsplan Haagwegkwartier is dus aan de hand daarvan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan Haagwegkwartiergeeft voor hetzelfde plangebied de richtlijnen voor de beoordeling van de definitieve bouwplannen en de inrichting van de openbare ruimte.

In het meest zuidelijke deel van het gebied worden de bestaande sportvelden heringericht. Er komen tweenieuwe grasvelden en twee kunstgrasvelden. Aan de Boshuizerkade komen volgens de plannen kantines, kleedkamers en ruimte voor een jongerenvoorziening.Aan de noordkant van de sportvelden komt onder andere een nieuwe dependance van verpleeghuis Zuidtwijck. Op de huidige sportvelden zal woonstichtingOns Doel appartementencomplexen en eengezinswoningen neerzetten. Op de plaats van het ROC aan de Ter Haarkade bouwt Portaal een wooneiland.In het meest noordelijke deel van het gebied komt een nieuwe moskee, ter vervanging van die aan de Rembrandtstraat.In totaal komen er volgens de planning zo’n 375 woningen waarvan ongeveer 110 zorgappartementen, ongeveer 180 appartementen en ongeveer 85 eengezinswoningen.De ontwerp-gebiedsvisie Zuidwest, het voorontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Haagwegkwartier liggen vanaf komende maandag gedurende 6 weken ter inzage. In die periode wordt er ook een inspraakavond georganiseerd. Als alles goed gaat, start de herontwikkeling in 2011.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×