Aanhoudingen bij alcoholcontroles

Vrijdagavond, rond 23.55 uur, hield de politie op de Stille Mare een 18-jarige Leidse bromfietser aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 460 ug/l. Ongeveer op hetzelfde tijdstip werd op het Rapenburg een 40-jarige automobilist uit Voorschoten aangehouden. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 730 ug/l. De norm voor het innemen van het rijbewijs ligt op 350 ug/l voor beginnende bestuurders en op 570 ug/l voor de gevorderden. Een 39-jarige Katwijker ging met zijn brommer onderuit op de Hoek van de Breestraat met het Kort Rapenburg, zaterdagochtend rond 07.00 uur. De Katwijker blies een resultaat van 985 ug/l. Het was voor hem ook niet de eerste keer, dat hij betrapt werd. Naast het feit, dat de bestuurders hun rijbewijzen moesten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×