GGD aan de slag met binnenklimaat Zijlwijk

Hoewel het gebouw van de Zijlwijkschool in technische zin ruimschoots voldoet aan de gestelde normen, kampt de basisschool in de Merenwijk nog altijd met een onprettig binnenklimaat. De GGD gaat de school nu helpen bij het zoeken naar ander gebruikersgedrag. De Zijlwijkschool heeft al lange tijd problemen met het binnenklimaat. Het CO2-gehalte is onder meer te hoog. Afgelopen juli deed de Raad van State uitspraak in een geding tussen de school en de gemeente, over deze kwestie. Vervolgens heeft een onafhankelijk bureau het gebouw technisch onderzocht. Uit het onderzoek bleek dat het pand in technische zin ruimschoots voldoet aan de normen die zijn vastgesteld in het Bouwbesluit2003.

Daarom is besloten om te proberen met ander gebruikersgedrag het binnenklimaat te verbeteren. De GGD gaat de school daarbij ondersteunen en adviseren. Als ook dit geen invloed op het klimaat heeft, gaan de gemeente en het schoolbestuur samen opzoek naar andere mogelijkheden. De lopende juridische procedure wordt tot nader order aangehouden.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×