Bouwvergunning voor Linkse Kerk

Het college heeft afgelopen donderdag een bouwvergunning verleend aan Stichting Ontmoetingsruimte de Linkse Kerk. Dankzij die vergunning zijn alle eerder in nauwe samenspraak met de gemeenteuitgevoerde werkzaamheden aldus de Vrijplaats gelegaliseerd. De vergunning werd al in 2006 aangevraagd en liet een paar jaar op zich wachten. Nu de Vrijplaats de vergunning op zak heeft, komt het doel van totalelegalisatie weer een stapje dichterbij. Volgens de Vrijplaats hoeven er feitelijk alleen nog enekel renovaties te worden uitgevoerd en moet de vrijplaatsorganisaties een huurovereenkomst krijgen. In de Vrijplaats vinden momenteel onder andere deWeggeefwinkel, ontmoetingsruimte de Linkse Kerk, cultureel centrum Bar en Boos, anti-racismeorganisatie de Fabel van de Illegaal en Chinese Martial Arts Centre HongYing onderdak.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×