D66 bezorgd over financiële huishouding gemeente

D66 maakt zich zorgen over de financiële huishouding van de gemeente. In november reageerde het college tijdens de behandeling van de begroting aldus duo-raadslid Eric Krijgsman sussend op vragen van de fractie over mogelijke gevolgen van de financiële crisis op de begroting. Uit een recente notitie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten blijkt dat gemeentes toch de nodige risico’s lopen die gevolgen kunnen hebben voor de bestedingsruimte. De grootste tegenvaller bevindt zich aldus de partij waarschijnlijk bij het inkomensdeel van de Wet Werk & Bijstand, omdat het aantal werklozen de komende jaren naar verwachting flink zal stijgen. D66 vermoedt dat er naast dit probleem ook nog een aantal andere risico’s bestaat en wil daarover graag duidelijkheid van het college. Ook wil de partij weten welke tegenmaatregelen burgemeester en wethouders in gedachte hebben.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×