Vogels tellen in eigen tuin

Iedereen kan meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling op 24 en 25 januari. Bij gebrek aan tuin, kan men ook vanaf een balkonnetje tellen. Op zondagavond 25 januari maakt de Vogelbescherming op de site www.tuinvogeltelling.nl. de Tuinvogel top-tien bekend. Op deze site is ook meer informatie te vinden over hoe men het beste kan tellen. Vorig jaar deden ruim 15.000 mensen mee aan dit jaarlijks terugkerend evenement. Eveneens op 25 januari start de stadsvogelcampagne in Leiden en omgeving. Het hele jaar door zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden, zoals vogelwandelingen, cursussen, nestkasten bouwen, lezingen en tentoonstellingen.

De stadsvogelcampagne maakt onderdeel uit van het biodiversiteits-actieplan ‘Lekker Groen in en om Leiden’. Dit is een samenwerkingsproject van de gemeente Leiden, Milieudienst West-Holland en de Provincie ZH (afdeling Groen en afdeling Milieu) met de GGD, VROM, Het Centrum voor Milieuwetenschappen van de Universiteit Leiden, agrarische natuurverenigingen, het IVN, Betrokken Teylingers, RECRON, Naturalis en de Leidse Milieuraad.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×