Leiden heeft binnenkort cultuurmakelaar!

De vorig jaar opgerichte stichting ‘Cultuurfonds Leiden’ heeft een cultuurmakelaar in dienst genomen. Erica Haffmans gaat deze nieuwe functie per 1 maart vervullen. De stichting beheert een cultuurfonds waarin de gemeente en Fonds 1818 jaarlijks een bijdrage storten, waarmee extra impuls wordt gegeven aan het profileren van de Sleutelstad als actueel podium voor kunst en cultuur. Haffmans gaat zich bezighouden met het versterken van de culturele sector en het ontwikkelen, stimuleren en subsidiëren van culturele projecten. Ook moet zij ervoor zorgen dat het budget van het fonds vergroot wordt door nieuwe externe partners bij het fonds te betrekken. Haffmans (1964), die Nederlands en Literatuurwetenschappen studeerde, heeft ruime ervaring opgedaan als manager van, onder andere, de Stichting Promotie Theater en Concertbezoek en als Cultureel Intendant in de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Begin maart wordt een ‘visitekaartjescafé’ georganiseerd, waarbij iedereen uit het Leidse culturele veld kan kennismaken met de kersverse cultuurmakelaar en de leden van het bestuur.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×