Gat van Dingjan stoort Leefbaar Leiden

Leefbaar Leiden stoort zich al enige tijd aan het gat van Dingjan. Dat is het braakliggende terrein op de hoek van de Hogerijndijk en de Zoeterwoudsesingel, waar vroeger de wasserij van de Fa Dingjan stond. Het gebiedje waar nu een bouwhek omheen staat, is de partij een doorn in het oog, vooral voor wie de binnenstad binnenkomt. Daan Sloos legt het college namens zijn partij dan ook een aantal vragen voor. Allereerst wil hij weten waarom er op het terrein nog geen nieuwe bebouwing is verrezen. Hij heeft begrepen dat er een ruzie over het gat ontstaan is tussen het college, ambtenaren van de gemeente en de aangestelde projectontwikkelaar, en vraagt of dat inderdaad waar is.

Ook is hij benieuwd naar de reden van dit meningsverschil, dat er toe geleid heeft dat er nog steeds geen bebouwing is. Verder vraagt Sloos of de gemeente over meer bouwprojecten onenigheid met deze projectontwikkelaar heeft en waarom. Daarbij wil hij weten op welk onderhandelingsniveau het college en deze ontwikkelaar contact met elkaar hebben. Als de projectontwikkelaar en het college niet tot een overeenkomst kunnen komen, wil Sloos weten wat de plannen voor het gat van Dingjan zijn.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×