Wilde Leidenaar achtervolgd en in boeien geslagen

Een 24-jarige Leidenaar die gisteravond op de vlucht sloeg voor de politie, zorgde voor de nodige reuring. Toen agenten hem over de Kooilaan zagen rijden, ontdekten ze dat hij helemaal niet achter het stuur mocht zitten, omdat zijn rijbewijs eerder ongeldig verklaard was. Ze gaven de Leidenaar dus een stopteken, maar dat werd genegeerd. De man reed verder richting centrum en ging niet in op seinen en stoptekens van zijn achtervolgers. Toen de Leidenaar op de Hooigracht voor het rode licht moest wachten, stapte één van de agenten uit en liep naar de auto. Daarop werden de portieren gesloten en vloog de auto met piepende banden door rood. Doordat er veel verkeer was, kon de auto niet hard doorrijden. Een andere politieauto slaagde er in hem klem te rijden. Ook dat liet de man niet op zich zitten. Hij stapte uit en holde weg. Toen hij evenlater toch in de kraag gegrepen werd, verzette hij zich hevig. Uiteindelijk werd hij geboeid naar het politiebureau gebracht. In zijn auto lagen een honkbalknuppel en een katapult, die evenals het ongeldig verklaarde rijbewijs, in beslag werden genomen.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×