'Gequilte' schilderijen van Hanne Capel

Textielkunstenaar Hanne Capel beschildert stoffen met acrylverf waar zij soms ook digitale foto’s op afdrukt. In de stof zoekt ze beelden, zoals landschappen, die ze versterkt met gestikte lijnen, waardoor effecten als breuklijnen, scheuren, en afbrokkelingen ontstaan. Staat het schilderen in dienst van de textiele vormgeving of zijn juist de stiksels een ondersteuning en aanvulling van een geschilderde beeld? In het werk van Capel vervagen de grenzen tussen beide disciplines. In de Leidse galerie Zône zijn deze ’gequilte’ schilderijen gedurende de hele maand februari te zien.

De feestelijke opening is op zondag 1 februari van 14.00 tot 16.00 uur.

Meer info en openingstijden: www.galeriezone.nl. Meer info over de kunstenaar: www.hannecapel.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×