CDA pleit voor hulp burgers bij opsporing

Het CDA heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom pleit de partij bij het college voor de inzet van extra hulpmiddelen bij het opsporen van overvallers en andere plegers van strafbare feiten. Voorbeelden van die middelen zijn sms-alert, Burgernet en ‘extra ogen’. Bij sms-alert dat in Tilburg is ingezet, krijgen deelnemers per SMS het verzoek uit te kijken naar bijvoorbeeld een overvaller. Burgernet dat in gouda wordt gebruikt, belt omwonenden voor informatie bij onderzoeken naar strafbare feiten. In Alphen aan den Rijn wordt gewerkt met ‘extra ogen’. Dat houdt in dat de deelnemers een e-mail kirjgen als de politie opzoek is naar bijvoorbeeld een bepaald voertuig.

Het CDA wil nu van het college weten of ook Leiden een dergelijk systeem gaat invoeren en welk systeem het meest geschikt is.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×