Programma Binnenstad ter inspraak

Het programma Binnenstad ligt binnenkort ter inspraak beschikbaar. Het college heeft het op 20 januari vastgesteld en wethouder Pieter van Woensel wil er zo snel mogelijk mee aan de slag. “Het is hoog tijd dat de gemeente nu echtgaat ondernemen. Wat mij betreft gaan we in de hoogste versnelling het programma Binnenstad uitvoeren. Deels zijn we daar natuurlijk al mee bezig zoalsbijvoorbeeld de renovatie van het Vrouwenkerkplein en de herinrichting van de Beestenmarkt die binnenkort start,” aldus de wethouder.

Het programma bevat een aantal concrete deelprojecten, die de binnenstad een nieuw gezicht moeten geven. Het doel van de plannen is dat de stad aantrekkelijke wordt, zodat er meer bezoekers komen die meer gaan besteden en de binnenstad hoger gaan waarderen.Bij het uitwerken van het programma heeft de gemeente de hulp van de bewoners en ondernemers hard nodig. Daarbij valt te denken aan het realiseren van Mooie schonepleinen opgevrolijkt met bloembakken, een goed winkel- en horeca-aanbod en een bloeiend cultuurleven.Tussen komende maandag en 22 maart gaat het programma de inspraak in. Het is te vinden op www.leiden.nl/binnenstad.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×