GroenLinks bezorgd over toekomst LAK theater

Nu de universiteit aangegeven heeft te stoppen met het verstrekken van subsidie aan het LAK theater, maakt GroenLinks zich zorgen over het voortbestaan ervan. Raadslid Rianne Becht stelt het college namens haar partij dan ook een aantal schriftelijke vragen. De fractie is van mening dat het LAK als enige vrije vloer theater een bijzondere positie heeft binnen het culturele aanbod in de Sleutelstad. Becht wil allereerst weten of het college die mening deelt. Ook is ze benieuwd of burgemeester en wethouders al gesproken hebben met de universiteit en of de directie van het theater over de toekomst ervan, en of het college bereid is samen met het LAK na te gaan op welke niet-financiële manier de gemeente het theater kan helpen voort te blijven bestaan. Als het college dat alles niet van plan is, wil ze weten waarom.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×