Wethouder Steegh op zoek naar opgehoopt vet

Vorige week vrijdag ging wethouder Steegh op zoek naar opgehoopt vet in afvoerkanalen. Hij deed dat samen met een handhaver van de Milieudienst West-Holland en een controleur van de brandweer Leiden, die een brandveiligheidscontrole hielden bij horeca-instellingen. De controle werd gehouden naar aanleiding van de in oktober gehouden handhavingsestafette, waarbij handhavers van gemeenten, hoogheemraadschappen, waterschappen, milieudiensten, politie en de arbeidsinspectie betrokken waren. Ook toen vond er een brandveiligheidscontrole van horeca-gelegenheden plaats. Bij deze controles werd onder meer gelet op ophoping van vet in afvoerkanalen en afzuiginstallaties. Dit probleem kan namelijk leiden tot brandgevaarlijke situaties. Ook afgelopen vrijdag constateerden de wethouder en zijn metgezellen een aantal aandachtspunten. De wethouder heeft toegezegd voortaan ieder jaar mee te willen op controle, om zo op de hoogte te blijven.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×