Het Olympische vuur.

Geschiedenis van Leidse studentensport belicht

De Stichting Leidschrift organiseert een lezing in het kader van het meest recente themanummer van Leidschrift getiteld ‘Brood en spelen. Sport als kracht in de samenleving’. De lezing wordt gehouden door Drs. Nico van Horn, die zal ingaan op het begin van de actieve sportbeoefening door Leidse studenten en de beïnvloeding door het buitenland. Ook het niveau van de studentensport en de rol van de Leidse universiteit in stimulering en financiering hiervan, komen aan de orde. Van Horn is speciaal geïnteresseerd in de geschiedenis van de sport vóór 1900, sport in de koloniën en de roeisport, waarover hij verschillende boeken publiceerde. Sporten en studeren zijn op vele manieren met elkaar verbonden, maar de vraag is, of dat altijd zo vanzelfsprekend is geweest?

De lezing wordt gehouden op donderdag 12 februari, aanvang 20.30 uur. Aanmelden is gewenst via redactie@leidschrift.nl. Meer info: www.leidschrift.nl.

Locatie: Johan Huizingagebouw van de Universiteit Leiden, Doelensteeg 16 (Witte Singel-Doelencomplex), zaal 004.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×