Hoe 'gastvrij' waren Leidse studenten in januari?

In het kader van de actie ‘Hoe gastvrij ben jij?’ geeft de politie van Leiden iedere maand een overzicht van inbraken in studentenwoningen. Doel van deze actie is om studenten bewust te maken van de risico’s van diefstal en het voorkomen hiervan. Anders dan in een gewoon woonhuis, vallen ongenode gasten minder snel op en kunnen daarom gemakkelijker ongezien hun slag slaan. In de maand januari is er vier keer ingebroken in studentenkamers. Verder vraagt de politie aan de studenten, om na een inbraak niet te gaan schoonmaken of op te ruimen, voordat de Technische Recherche is geweest voor een sporenonderzoek.

In een studentenkamer aan de Ravenhorst wist een inbreker via de achterzijde binnen te dringen door het raam open te breken. De student miste op het eerste gezicht geen waardevolle spullen.

Een studente in een pand aan de Morsweg hoorde op een middag gestommel in de kamer van een huisgenoot. Toen zij ging kijken trof zij een man aan, die daar niet thuishoorde en met een smoes zijn aanwezigheid verklaarde. De vrouw geloofde er niets van en stuurde de vreemdeling de deur uit. Naderhand bleek, dat er toch een aantal sierraden waren verdwenen.

Een student, die naast de toegangsdeur van een studentenhuis aan het Rapenburg woont, was naar buiten gegaan en had de toegangsdeur even opengelaten voor een medestudent. Een dief zag hierin een mooie kans om de laptop te stelen uit de kamer naast de open toegangsdeur.

In een studentenhuis aan de Kaiserstraat is uit een kamer een laptop, een portemonnee en een tas met inhoud weggenomen. Hoe de dief het huis en de kamer is binnengekomen, is onbekend.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×