Spinifex Orchestra, foto: PR.

Interessante stijlenmix van Spinifex bij Hot House

Het ‘Spinifex Orchestra’ is een nieuw initiatief van Gijs Levelt, Ned McGowan en Tobias Klein. Samen met nog zes andere jazzmuzikanten laat de groep een interessante en swingende mix horen van downtown, R&B, stevige rock, jazz, heavy metal, Ethiopische en Turkse muziek. Met hun stevige ritmesectie en vijfkoppige blazerssectie laten ze de verschillende soorten niet-westerse muziek versmelten met hedendaagse jazz en improvisatiemuziek. Alle composities zijn van de bandleden zelf. Recensent Frans van Leeuwen (NRC) gaf hen, evenals Frank van Herk (Volkskrant) vier sterren. Op uitnodiging van Hot House speelt de groep zaterdag 14 februari in de Tuinzaal van de Burcht. (aanvang 21.00 uur).

Bezetting: Ned McGowan dwarsfluiten / Gijs Levelt trompet, flügelhorn / Tobias Klein altsaxofoon, klarinet, basklarinet / Jasper Blom tenorsaxofoon, sopraansaxofoon, klarinet / Joost Buis trombone / Raphael Vanoli elektrische gitaar / Theo van Tol accordeon / Sean Fasciani bas / Uli Genenger slagwerk.

Meer info: www.leidsjazztrio.nl.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×