Beestenmarkt krijgt facelift

Nog voor de zomer ondergaat de Beestenmarkt een facelift, als het aan de gemeente ligt. Het is de bedoeling dat er een terrassenplein komt, dat ruimte biedt aan grote en kleine evenementen. Er komt een zogenaamde catwalk, met trappen naar het plein zelf. Ook wordt overwogen een fontein aan te leggen. De gefacelifte Beestenmarkt moet genoeg ruimte kunnen bieden voor grote evenementen, zoals de kermis van Drie October.

De gemeente voert inmiddels overleg over de plannen met de horecaondernemers. Zij krijgen de mogelijkheid een vergunning aan te vragen om hun terrassen te vergroten richting plein en water. Verder wil de gemeente particuliere initiatieven stimuleren, om met behulp van het project historische winkelpuien en het modellenboek gevelreclame de gevels te verbeteren en op te knappen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×