'Images of Japan' van Leidse fotograaf Fred Rohde

De Leidse fotograaf/kunstenaar Fred Rohde exposeert van 6 februari tot 1 maart zijn fotoserie ‘Images of Japan’. Dit in het kader van de viering van de 400-jarige betrekkingen tussen Leiden en Japan. Er zijn prachtige foto’s te zien van maiko’s (leerling-geisha’s) en geisha’s in Kyoto, van Harajuku Girls en bezoekers van de Asakusa tempel in Tokyo samen met andere straatbeelden uit Japan. Rohde heeft een eigenzinnige manier van fotograferen. Hij documenteert mensen in betrokken authentieke portretten, ogenschijnlijk eenvoudig, maar met een grote innerlijke beschouwing, waarbij een andere werkelijkheid blootgelegd wordt achter de waarneming. Deze expositie is de eerste van een serie van drie, die de fotograaf laat zien bij de Expansionist Art Empire Gallery aan de Nieuwe Rijn 94 in Leiden. De officiĆ«le opening vindt plaats op zaterdag 7 februari, tussen 16.00 en 18.00 uur. Meer info en openingstijden: www.expansionistartempire.com.

Foto:  Fred Rohde tussen zijn Japanse ‘modellen’.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×