Wolken van Sybille Eimermacher, foto: PR.

Duo expositie Doeko Berghuis & Sybille Eimermacher in LAK

In de LAKGalerie is een duo expositie te zien van twee nogal uiteenlopende kunstenaars. Sybille Eimermacher (1979) komt uit Duitsland, maar woont en werkt in Arnhem. Eimermacher laat doeken zien waarop in olieverf en acryl vloerkleden en wolken zijn geschilderd met een dubbelzinnig effect. Door in te zoomen op haar onderwerpen komen deze in een nieuw daglicht te staan. In het werk van mede-exposant Doeko Berghuis (1976) spelen ‘gaten’ een belangrijke rol. In MDF panelen, boort de kunstenaar gaten en voegt beweegbare elementen toe, die vaak een spelachtig karakter bezitten. Deze elementen draaien, schuiven of zweven en bepalen langs welke ‘route’ de straaltjes verf lopen tijdens het gietproces. Als verf gebruikt Berghuis industriĆ«le hoogglanslakken. Het proces maakt, dat in principe ieder schilderij herhaalbaar is, maar toch nooit hetzelfde zal zijn.

De expositie loopt van 14 februari tot en met 22 maart. Meer info en openingstijden: www.laktheater.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×