Kunstwerk van 1500 sokken & theater in studentenkamers

Vanmiddag werd voor de Hartebrugkerk een ‘kunstwerk’ van ruim 1500 sokken spontaan in elkaar gezet met behulp van beeldend kunstenaar Liesje van den Berk. De sokken, al dan niet met gaten, werden voor dit doel verzameld door de Leidse studenten in het kader van het ‘Stukafest’. Dit jaar komt het ‘Stukafest’, dat inmiddels in negen studentensteden al een succes is, naar de Sleutelstad. 17 studentenkamers worden omgetoverd tot minitheaters waar bezoekers kunnen genieten van muziek, dans, poëzie, theater en cabaret. Een knallend optreden tussen de bierkratten en studieboeken of een intieme literaire voordracht onder een hoogslaper? Het kan allemaal tijdens Stukafest. Donderdag 19 februari, om 19.30 uur, zal wethouder Jan Jaap de Haan het eendaagse festival feestelijk openen in café Olivier

De kaartverkoop is inmiddels al in volle gang en sommige rondes zijn zelfs al uitverkocht. Er zijn echter nog genoeg kaarten om een divers avondprogramma samen te stellen. Kaarten zijn te koop aan de kassa van het LAK-theater in het Lipsiusgebouw, Cleveringaplaats 1. Meer info: www.stukafest.nl

Na vandaag zal het ‘sokkenkunstwerk tentoongesteld worden in het Lipsiusgebouw.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×