Eilandlezing over Mauritius en Galápagos

In het Darwinjaar worden er in Naturalis een aantal eilandlezingen gehouden. De eerste vindt komende zondag plaats en heet ‘Mauritius en Galápagos: van vulkanische hotspot tot ecologische hotspot’. Salomon Kroonenberg, hoogleraar geologie aan de TU Delft, vertelt over het ontstaan van deze eilanden, die miljoenen jaren geleden als magmapluimen door de aardschol heen brandden. De tijd waarin ze ontstonden, stelt een limiet aan de snelheid waarmee hun bijzondere fauna heeft kunnen evolueren. De lezing vindt plaats in de Cinema van Naturalis en duurt van 13.30 tot 14.30 uur. Na afloopt ontvangt Kroonenberg uithanden van Kenneth Rijsdijk de nieuwste LuisterWijs CD ‘De dodo leeft! Uitgestorven dier laat toch weer van zich horen’.

Op deze cd vertelt Rijsdijk die coördinator van het Dodo Research Programme bij Naturalis is, over de ontdekking van hetdodo-massagraf op Mauritius en over alle vragen die er nog zijn rondom het mysterie van het uitsterven van de dodo. Vanaf 15.30 uur zal hij deze cd in de boekwinkel van Naturalis signeren. Deelname aan de lezing is gratis, op vertoon van een toegangskaart tot het museum. Op www.naturalis.nl/lezingen worden ook de andere eilandlezingen aangekondigd.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×