Explosieve groei Kindertelefoon door gratis mobiel bellen

Sinds 1 januari dit jaar, kunnen kinderen en jongeren ook met hun mobiele telefoon gratis naar het nummer van De Kindertelefoon bellen en zijn ze niet meer afhankelijk van hun beltegoed. De organisatie van De Kindertelefoon is hier erg verheugd over. Met name met een mobieltje kan een kind in een acute probleemsituatie op een verborgen plekje bellen en met een van de 650 vrijwilligers van de Kindertelefoon zijn of haar probleem in vertrouwen bespreken. Minister Rouvoet heeft jaarlijks € 400.000,- beschikbaar gesteld om de kosten van het mobiel bellen te vergoeden. Het aantal mobiele gesprekken met De Kindertelefoon is in januari daardoor explosief gegroeid. Er werden in de eerste maand van dit jaar ruim 14.000 gesprekken via mobiele telefoons (74 % van het totaal aantal gesprekken) gevoerd tegen 1.300 mobiele gesprekken in december 2008.

Landelijk coördinator van De Kindertelefoon Carin Scheenhart : “De kosten zijn nu in ieder geval geen belemmering meer om met de medewerkers van De Kindertelefoon te praten. We zijn natuurlijk erg blij dat de kinderen en jongeren ons nu ook met de mobiele telefoon zo goed weten te vinden. Ze kunnen zelf bepalen waar ze vandaan bellen. Dat komt de vertrouwelijkheid ten goede. Nu er steeds minder huishoudens met een vaste telefoonlijn zijn en de telefooncellen uit het straatbeeld verdwijnen is gratis mobiel bellen naar De Kindertelefoon voor kinderen geen luxe meer.”

Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar kunnen dagelijks gratis bellen naar 0800-0432 of chatten tussen 14.00 en 20.00 uur met De Kindertelefoon. Zij kunnen hier 365 dagen per jaar terecht voor hulp, advies en ondersteuning bij vragen over onder andere pesten, mishandeling, relaties of problemen thuis. Meer info: www.kindertelefoon.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×