Leiden koopt parkeerterrein Haagweg voor vier miljoen euro

De gemeente Leiden betaalt vier miljoen aan de eigenaar van het Haagwegterrein (CV La Linea) voor het gedeelte dat nu in gebruik is bij de Stichting Stadsparkeerplan Leiden (SSL). Op die manier heeft Leiden de toekomst van de parkeervoorziening op die plek veilig gesteld. Wethouder Witteman reageert namens het college verheugd: “Ik ben buitengewoon blij met het feit dat we het parkeerterrein Haagweg kunnen behouden”. Naast het parkeerterrein komen er aan de oostzijde van het spoor 50 twee-onder-een-kap woningen. In het totaal worden er 182 woningen gebouwd tussen de Haagweg en Telderskade. Eerder was het de bedoeling om er 300 te realiseren. Door de bouw van de twee-onder-een-kap woningen moet de entree van het parkeerterrein worden aangepast. De gemeente Leiden neemt deze kosten voor haar rekening.

La Linea krijgt van de gemeente nu ook ruim baan om te starten met de verkoop van 72 eengezinswoningen in ‘de Hoven’. Dat is het gedeelte tussen de Kneppelhoutstraat en de Telderskade.

Directeur Chris Verplancke van SSL reageert namens zijn bestuur gematigd enthousiast: “De vlag is hier niet uitgegaan. gezien de huidige marktomstandigheden had de gemeente beter het hele terrein kunnen overnemen. Nu hebben we zo’n 450 plaatsen en die staan op een gewone donderdagochtend allemaal vol. Door de nieuwe toegangsweg die er moet komen, verdwijnen er ook nog eens zo’n 50 parkeerplaatsen”. In 2010 moet er bij de Morspoort ook een parkeergarage staan. Verplancke wil daarvan graag het beheer op zich nemen, maar of dat gebeurt, is allerminst zeker. “Mijn bestuur dreigt het bijltje erbij neer te gooien als de SSL die mechano-garage er niet bijkrijgt.”

De gemeenteraad moet de overeenkomst tussen het college en La Linea nog goedkeuren.

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×