Drie Roemeense 'skimmers' opgepakt

Gisterenochtend heeft de politie drie Roemeense mannen opgepakt, die aan het rommelen waren bij een geldautomaat bij een bank aan de Hooglandse Kerksteeg. De politie is tegenwoordig extra alert op pinfraude door ‘skimmen’ en vertrouwde de situatie niet helemaal. Er waren vier mannen bezig bij de automaat en bij het zien van de agenten, stopte een man snel iets in zijn zak. Vervolgens gingen ze er als een haas vandoor, gevolgd door de agenten op de fiets. Deze ‘bikers’ konden drie mannen inrekenen; naar de vierde wordt nog gezocht. De drie, in de leeftijd van 23, 26 en 30 jaar zijn allen van Roemeense afkomst zonder bekende woon- of verblijfplaats. Bij de geldautomaat trof de politie een ge├»nstalleerde skimapparaat aan. De technische recherche heeft onderzoek gedaan bij de geldautomaat en onderzoekt de apparatuur. De bank heeft maatregelen genomen, zodat men weer veilig kan pinnen. De verdachten zitten voor het onderzoek vast en worden morgen voorgeleid aan justitie.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×