Sonny Fortune, foto: PR.

Sonny Fortune en Rein de Graaff Trio bij Burcht Jazz

Het Rein de Graaff Trio toert twee keer per jaar door Nederland en Europa met een Amerikaanse solist. Deze keer is de geweldige altsaxofonist, sopraansaxofonist en fluitist Sonny Fortune (USA 1938) te gast bij het trio en samen zorgen zij voor het nodige vuurwerk in de Tuinzaal van de Leidse Burcht. Fortunes grote voorbeeld is John Coltrane, maar hij is ook een bewonderaar van Charlie Parker. Zijn nieuwste cd is ‘Continuum’ op Sound Reasons Records met onder andere meesterpianist George Cables. Fortunes is nog steeds in topvorm en samen met Rein de Graaff zal het voor de jazzliefhebbers een gedenkwaardige middag worden.

Bezetting: Sonny Fortune saxen, fluit, Rein de Graaff piano, Marius Beets bas en Eric Ineke drums.

Meer info over Sonny Fortune: www.sonnyfortune.com.

Het concert vindt plaats op zondag 1 maart, aanvang 15.00 uur. Er is geen voorverkoop! Meer info: www.deburchtleiden.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×