Winterfeest in Tuin van Noord

Komende donderdagmiddag is er in de Tuin van Noord van alles te beleven. Leiden Buitengewoon Veilig en Libertas Leiden organiseren er dan Winterpret, een evenement met allerlei winterse spelen en een mooie schaatsbaan. Het feest duurt van 14.00 tot 18.00 uur en is bedoeld voor de wijkbewoners en hun kinderen. Vanaf januari loopt er een pilot voor de hele Tuin van Noord, die bestaat uit het volkstuinengebied, Pernix, het recreatieve gebied,de bouwlocaties Moskee en gymnasium en de straten van het Hovengebied tot aan de Willem de Zwijgerlaan. Tijdens deze pilot die maximaal twee jaar duurt, worden er toezichthouders ingezet, die de tuin sociaal veilig moeten maken. Ook moeten zij er voor zorgen dat het park goed beheerd wordt en niet verpaupert.

Daarnaast zijn zij het aanspreekpunt voor bewoners met vragen. De projectpartners Leiden Buitengewoon Veilig, de gemeente en Leidse woningcorporaties hopen dat de bewoners zich op deze manier veiliger gaan voelen en het park vaker zullen gebruiken. Tijdens Winterpret kan iedereen kennis met de toezichthouders maken.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×