Informatieavond Dieperhout

Komende maandagavond organiseren de gemeente, woningcorporatie Portaal en projectontwikkelaar Vesteda een informatieavond over Dieperhout. Ze presenteren dan de ontwikkelingsplannen voor de ROC-locatie aan de Dieperpoellaan en de Driestarlocatie aan de Eijmerspoelstraat. Op de plaats waar deze twee scholen nu staan, komen zo´n 200 huizen en 750m² tot 1500m² aan maatschappelijke voorzieningen. Tweederde van de woningen is bestemd voor de koop en markthuur en de rest zal bestaan uit sociale huurappartementen. In het hart van het gebied komt aan de Eijmerspoelstraat een parkachtige omgeving. Ook komt er een groene verbinding tussen de Boerhaavelaan en de Leidsche Hout.

Het college heeft een en ander vastgelegd in de Nota van Uitgangspunten ontwikkeling Dieperpoellaan/Eijmerspoelstraat. Portaal en Vesteda gaan aan de hand van die nota aan de slag met de ontwikkeling. Aanstaande maandagavond kunnenbelangstellenden een maquette bekijken en vragen stellen aan de betrokken partijen. Er is onder meer informatie beschikbaar over de achtergrond van de plannen, de stand van zaken en de planning. Verder geeft de projectleider van de gemeente toelichting op de gemeentelijke procedures en het plan. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur en wordt gehouden in het Driestarcollege aan Eijmerspoelstraat 3.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×