Demonstratie tegen "uitverkoop" NUON

De SP houdt vanavond een demonstratie tegen de voorgenomen verkoop van de Leidse NUON-aandelen. De organisator daarvan is SP-raadslid Julian van der Kraats. Hij zegt: “De Leidse PvdA, VVD, CDA en GroenLinks willen doorgaan met de uitverkoop van de samenleving. Ze zijn van plan onze energievoorziening aan een Zweeds staatsbedrijf te verkopen. Maar energie is een basisvoorziening. Als de aandelen verkocht worden, hebben we niets meer te zeggen over behoud van werkgelegenheid, over hoe schoon de energie geproduceerd wordt, enzovoorts. En dan kunnen we dus ook niet meer de privatisering van 2003 terugdraaien, die heeft gezorgd voor nodeloos hoge energierekeningen. En die rekening zal op deze manier alleen maar hoger worden, want de kosten van de overname zullen daarin doorberekend worden.”

De demonstratie start om 19.30 uur op het Stadhuisplein. De actie eindigt bij de ‘Gasfabriek’ aan de Langegracht. Daar zal NUON tot publiek bezit worden verklaard. Op www.zezijnnuts.nl staat meer informatie.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×