Vrienden Hooglandse- en Marekerk brengen 20.000 euro bijeen

Tijdens een muzikale borrel voor de Vrienden van de Hooglandse- en Marekerk afgelopen zaterdag, is bekendgemaakt dat beide stichtingen tot nu toe 20.000 euro bijeen hebben gebracht. Van dit mooie bedrag wordt een bergruimte voor tafels en andere in het kader van de verhuur nodige spullen in de Marekerk aangebracht. In de Hooglandsekerk worden de toiletten onder de toren vernieuwd en krijgt de keuken in de doopkapel een opknapbeurt. Met het geld dat de Vrienden in de toekomst bijeen brengen, worden de stoelen in de Marekerk vervangen en wil de Hooglandsekerk een energiezuiniger verwarmingssysteem aanleggen.

De Vriendenstichtingen die nu zo’n 200 leden tellen, willen door middel van investeringen de gebruiksmogelijkheden van de kerken vergroten voor sociale en culturele doeleinden. Ze hopen zo een bijdrage te leveren aan de instandhouding van deze monumentale kerken. Wie zich bij één van de stichtingen wil aansluiten, kan mailen naar vriendenvandemarekerk@hotmail.com of vriendenvandehooglandsekerk@hotmail.com.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×