De kaart die Amnesty zondag 8 maart uitdeelt in het centrum.

Amnesty Leiden in actie voor vrouwen in Congo

Op zondagmiddag 8 maart vraagt Amnesty International werkgroep Leiden het winkelend publiek in de Leidse binnenstad om vrouwelijke mensenrechtenactivisten in Congo een hart onder de riem te steken door een ansichtkaart te sturen. Hetzelfde gebeurt gedurende de avondmaaltijd, tussen 17.45 en 19.15 uur, tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in het Leidse Volkshuis. Veel vrouwen in Congo, jong en oud, hebben te maken met seksueel geweld, in oorlogssituaties en daarbuiten. Een aantal Congolese vrouwenorganisaties zet zich in voor de slachtoffers. Ze streven berechting van daders na en leren vrouwen zich weerbaarder op te stellen. In dit taaie gevecht kunnen de vrouwen wel een steuntje in de rug gebruiken.

Op maandagavond 9 maart houdt juriste en onderzoeksjournalist Ruth Hopkins in Museum Volkenkunde een lezing over internationale vrouwenhandel. De avond, die om 20 uur begint, wordt georganiseerd door Amnesty International, Werkgroep Leiden en de Vereniging van Vrienden van Museum Volkenkunde. Aanleiding zijn de Internationale Vrouwendag (8 maart) en de foto-expositie ‘Focus op mensenrechten’, die tot eind mei te zien is in Museum Volkenkunde.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×