Rover waarschuwt voor fors hoger tarief RGL-kaartje

De Provincie Zuid-Holland wil het tekort op de aanleg van een deel van de RGL-West (tussen Katwijk en Noordwijk) financieren met een toeslag van 50 cent op de ritprijs. De provincie liet door bureau Ecorys een zogenaamde Maatschappelijke Kosten Baten Analyse maken. Ecorys stelt in dat rapport dat de aanleg van de RGL-west bijna verantwoord is als alle reizigers van de RGL ‘het betere comfort waarderen met een toeslag van 50 cent per verplaatsing’. “Omgerekend komt dat neer dat op een verhoging van 50% van de gemiddelde ritprijs,” aldus Rover Holland Rijnland. De reizigersvereniging vindt een tariefsverhoging niet de goede manier om het ontbrekende stuk tussen Katwijk en Noordwijk te financieren.

Rover: “Bureau Ecorys heeft lang zitten puzzelen hoe het project verkocht kan worden en heeft nu bedacht dat de reizigers het betere comfort van een tram ten opzichte van de bus waarderen met wel 50 cent per rit.” In het geval van 50 cent waardering per rit is de aanleg bijna verantwoord, als de waardering bijvoorbeeld slechts 25 cent is, wegen de kosten niet tegen de bate op.

Leiden Nieuws RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×