Leefbaar Leiden: "Werken bij DZB ongezond"

Leefbaar Leiden heeft het College van B&W vragen gesteld over de omstandigheden waaronder medewerkers van de chocolaterie hun werk moeten doen. De partij is benaderd door een bezorgde medewerker die stelt dat in dezelfde hal ook schuursponsjes worden ingepakt. Daarbij zou zoveel stof vrijkomen, dat de medewerkers van de chocolade inpakafdeling er gezondsheidsproblemen aan overhouden. Het zou gaan om ernstige ademhalingsproblemen, tranende ogen en benauwdheid en hoesten. Klagende medewerkers krijgen medicijnen toegediend. Klagende medewerkers zou door de leiding worden aangeraden zich ziek te melden.

Fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden vraagt zich af of er schadelijke stoffen vrijkomen op de inpakafdeling en wil dat onderzocht zien. Ook wil Sloos weten of er schadelijke stoffen vrijkomen die invloed hebben op de chocolade die er ingepakt wordt.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×