Stadspartij bezorgd over toekomst pand vluchtelingen

De Stadspartij Leiden Ontzet (SLO) maakt zich zorgen over de toekomst van een gemeentelijk pand aan het Eksterpad in de Merenwijk. Daar zijn de Stichting In en Uit/de Kringloopwinkel en het Platform Vluchtelingenorganisaties Leiden (PVL) gehuisvest. Volgens de SLO heerst er grote onzekerheid over mogelijke verkoop en/of afbraak van het gebouwtje, sinds een woordvoerder van woningcorporatie Portaal op een vergadering van de districtsraad in Buurtcentrum Op Eigen Wieken opmerkte dat het ‘binnenterrein’ met daarop alle gebouwen van en rond het Eksterpad 6 plat zullen gaan. De SLO wil van het college duidelijkheid over de eventuele verkoop en sloop van het pand aan het Eksterpad 6. Volgens de SLO vervullen de huidige gebruikers een belangrijke sociale rol voor de mensen in de buurt.

Ook wil de Stadspartij weten welke huur de organisaties in de toekomst moeten gaan betalen als ze wel kunnen blijven. In de gemeentelijke vastgoednota is opgenomen dat er in de toekomst voor alle gemeentepanden een marktconforme huur betaald zal moeten worden.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×