SLO bezorgd over schade winkels Lage Morsweg

De Stadspartij Leiden Ontzet is bezorgd over de situatie van de winkels aan de Lage Morsweg. Omdat de riolering vervangen wordt, is deze weg al zo’n twee maanden omgetoverd in een zandbak. De buurtwinkels, waaronder een bakker, een groenteboer en een slager, zijn daardoor nauwelijks bereikbaar, voor zowel klanten als bevoorraders. ze lopen dus de nodige omzet mis. De groentewinkel spreekt aldus SLO zelfs over een omzetdaling van 40%.

Namens zijn partij legt Jan Boer het college een aantal schriftelijke vragen voor. Hij wil allereerst weten of burgemeester en wethouders ervan op de hoogte zijn, dat er sinds het omspitten van de Lage Morsweg zo´n 9 weken geleden, niets gebeurd is om de winkels weer bereikbaar te maken. Hij is benieuwd wanneer de weg weer bereikbaar is. Ook vraagt hij hen waarom de weg niet gefaseerd op de schop genomen is, om zo de overlast te beperken. Boer hoopt verder dat het college bereid is de werkzaamheden nu alsnog versneld te laten uitvoeren, zodat de financiële schade van de winkels niet nog groter wordt. Hij vraagt verder of burgemeester en wethouders bereid zijn de geleden schade vanaf week acht als planschade te vergoeden. Tenslotte wijst hij er op dat kleine winkeliers in Amsterdam subsidie kunnen krijgen om verpaupering te voorkomen. Hij wil weten of het Leidse college deze subsidieregeling ook wil toepassen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×