'Zen' door Alexey Kouchnarenko.

De volheid van leegte

In het kader van de viering van de 400-jarige betrekkingen tussen Leiden en Japan, exposeert de Russische kunstenaar Alexey Kouchnarenko (St. Petersburg) in de Leidse Expansionist Art Empire Gallery (E.A.E. Gallery) kleine gouaches met Japan als thema. De titel van zijn zevende solo-expositie in deze galerie is ‘De volheid van leegte’. Kouchnarenko schildert intrigerende kleine kunstwerkjes op de achterkant van verpakkingsmaterialen. Vanaf zijn eerste solo-expositie in mei 2003 in de E.A.E. Gallery, is er veel belangstelling voor zijn werk ontstaan.

Kouchnarenko zegt zelf over over de expositie: “In St. Petersburg raakte aan het eind van de ‘seventies’ tot het midden van de ‘eighties’ bijna iedereen, die op zoek was naar een andere manier van samenleven of een andere levensfilosofie, betoverd door Japan. We lazen boeken, gedichten, keken naar oude Japanse schilderijen en prenten en leerden dat leegte en stilte aangenamer konden zijn dan volheid en lawaai, dat weinig beter kon zijn dan veel en droefheid een vorm kon zijn van een vredig geluk…”

De expositie is afgelopen zaterdag geopend en loopt tot en met 25 maart. Meer info en openingstijden: www. www.expansionistartempire.com.

 

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×